Kalóz EB 2015. 3-4. nap

beköszöntött az esős ősz, ami azt jelentette, hogy a szél elállt, halasztás.

Közben meglepetésre megjött a H-Boat bajnokság hozzánk és a többi osztály is versenyezni a tóra, amihez elég kicsi a tó. A H-Boat a mi pályánkon ment.

Ez megzavarta a rendezőséget, amúgy addig hibátlanul a rendező Uli Fink is összekavarodott.

Szóval egyszer kiszaladtunk egy kialakulatlan esős délire aztán vonta vissza majd 1 óra múlva ismét ki. Kicsit élénkülő csíkos déli szélben. A H-boat a bal oldalon ment fel, ami jól is nézett ki a mi rajtunkra is, de közben a fekete zászlós rajtot tévedésből 4 perckor engedték el, kb 5 perc múlva eszméltek. Érvénytelenítés vissza mindenki de addigra a H-boat mar a rajton keresztül cirkált még 10 perc várakozás. Bosszantó és érthetetlen…

Így a bal oldal addigra átcsapott inkább jobbra, aki leeben rajtolt a vezető német egység és mi magyarok is mind sokkal lemaradva értünk fel, Ferkéék, Pávicsék és Szuszuék maradtak csak a 30-ban a többiek hátrébb.

Mi hátulról a 3-ik helyről 43-ra jöttünk fel de közben egy másik a mi pályánkba benyúló valami trapézos hajókkal is csatáztunk kicsit.

Szerintem ez egy túlerőltetett futam volt kevés örömmel. Többen hátrébb is kerültek a mieink közül 4-5 helyet az összetettben.

Záró nap 2 futam volt ismét az északi-as szélben a bal parton a szokásos köveken zúzós menettel, jött a forma ha a rajt nem jó, nem érsz ki a fákhoz az elején és maradsz a helyeden. Hátszélben most kicsit lehetett előre jönni mert olykor leállós volt a szél de többé kevesebbé csak ismét utazni lehetett a helyünkön. Az első futamban Nyestiék értek oda az elejébe 13 és Szuszuék 25 a többiek harmincon kívül, sajnos Májóék is így kicsúsztak ők is az összetett 20 ból. Az elejében is változott a kép az addig vezető páros másodiknak csúszott vissza. Az utolsó futamban maradt a szél és a taktika part és fel bal csapáson a bójára. Ezt a második helyre visszacsúszó Sacha Schröter csinálta meg a legjobban és utcahosszal nyert, mi 4 helyen értünk fel és végül szorosan de 8.-nak be tudtunk jönni a célba. A csapat többsége ismét 30-on kívül ami nem hozott már senkit előrébb.

Kalóz EB 3-4 nap

A végén Schröter- Holger, Till-Mewees, Stockhardt- Wolf az első három, Egyben osztrák bajnokság Grögl-Braumüller (összetett 25), Schaschl-Fossler (32), Lehner- Lehner (32) eredmény született.

Bödör- Koleszár 22

Fluck- Szekely 24

Nyeste- Berki 33

Varjas- Kámán 36

Nemeth Németh 38

Friedl- Schneider 47

Vass Balázs 54

Pávics Tombor 62

Összefoglalva, nehéz pálya volt 100 méter széles sávon versenyezni 68-ad magunkkal, jellemző hogy még az elsőknek is volt 30 feletti futamuk, a 21.ik nyerte az első futamot, az első 20-ban 4 nem német fért be ismét. A második helyezettek ketten együtt nem voltak szerintem 40 évesek…

Van hova fejlődni!

A magyar csapat viszont nagyon összetartó és jó hangulatú társaság volt.

A rendezés tulajdonképpen egy hibát leszámítva jó volt vízen és parton is.