Az augusztus 20-ai hétvégén a Daruker Kupa mellett egy másik hagyományosnak számító verseny is volt az ASE szervezésére. Reméljük jövőre a két verseny nem fog ütközni, így a két helyszínen megjelent 25 hajó nagy része egy mezőnyben tudja majd összemérni tudását.

2016. augusztus 20-21-én került megrendezésre az Artesz Kupa, Balatonfüreden. A rendező Atomerőmű Sportegyesület hagyományos háziversenyéből 1.0-ás ranglista versennyé kinőtt rendezvény idén 14 kalóz párost vonultatott fel. Az egykori jellegét idézte, hogy öt (és fél) ifjúsági hajó szállt vízre a klub utánpótlás csapatából, és állt helyt derekasan!

Az időjárást kevesebb dicsérő szavakkal lehet illetni, a szombati egész napos parti halasztás után vasárnap is csak másfél óra vízi halasztás után sikerült elindítani egy futamot, amit a leálló, elforduló szél miatt a második kreutz szakaszon be is futtattak a rendezők. Némi várakozás után egy északkeleties frissülésben ellőtték a második futamot, melyen már végig lehetett érni.

A helyezésekért ádáz küzdelem folyt, az első helyet végül a Nagy-Mészáros páros érdemelte ki javuló tendencia miatt a pontegyenlőségben a Mayer-Mayer duó előtt. Ugyanilyen okok miatt léphetett fel a dobogó harmadik fokára a Boromisza-Kormány páros a Vass-Simkó egységet megelőzve. A következő helyekért három hajó küzdött – szinte kiegyenlítetten – a körbeverések után pedig végül a Patonai-Budaházy páros került ki „győztesen” a trióból.

Kiemelendő, hogy nem csak az első három helyezettet díjazták, hanem a legjobb női párost is, mely a Kákai-Kőszegi összeállítás lett, valamint teknősbékadíjat kapott a Varga-Hinek egység, akik a Soltész-Paks kupán nyújtott kiemelkedő teljesítményükért átvehették az akkori győztesek (Fluck-Székely-Gyökössy) által felajánlott első helyezésért járó kupát is.

A jövő évi versenyre pedig sok szeretettel hívnak és várnak minden kalózost a jubileumi, 20. alkalomra különleges rendezvényt szeretnének lebonyolítani a rendezők.

Kíváncsian várjuk 🙂

XIX. ARTESZ KUPA EREDMÉNYEK