Ádám levele: Kalóz - CSAK Flottabajnokság????

Hozzászólások száma: 30 db
#31. Szerző: Nóri - 2008.07.15. 15:49 Előzmény: (#31.) Ádám
Akkor hajrá szorgalmas kalózok!!! Enne örömére kéne is fogadni az idei bajnokság eredményére - kezdödjön a pszihoterror!!! ;-))
#31. Szerző: Koleszár L - 2009.11.15. 11:42 Előzmény: (#31.) Ádám
Miután az MVSZ határozata értelmében m ai napig kell(ett) leadni a 2010 évi versenyek időpontját, összeraktuk a Mályi/Hejőkereszturi terveket. Előzetesen konzultáltam Ádámmal, hogy lehetőség szerint kitérjünk a nagyobb versenyek elől, annak reményében hogy igy még többen jönnek majd el hozzánk "idegentaviak" A lényeg: 2 db 1.2-es kalózversenyt rendezünk augusztusban Hkereszturban, két egymást követő hétvégén. + Mályiban is lesz 1.1-es.(Össz 11 verseny tervezett a két tavon közös döntés eredményeként!!)
Máj 8-9 Évadnyitó/Mályi MMVSC
máj 22-23 Pünkösdi Regatta/Hkereszturiak rendezik
Jun 5-6 Justitiakupa/Mályi
jun 19-20 Gyulatransz kupa/Mályi MMVSC
jul 10-11 Domainabc.hu-kupa/Mályi Justitia
juli 17-18 Északerdő kupa/Mályi MMVSC
aug 7-8 Megyebajnokság Hkeresztur
aug 14-15 Daruker-kupa Hkeresztur
szept 4-5 FK-Raszter kupa/Mályi MMVSC
szept 24-25 Évadzáró Hkeresztur
dec 4. Mikuláskupa(Mályi-vizen) MMVSC

Valószinű hogy egyes időpontokat majd módositani szükséges.
Ádámtól kapott értesülés szerint:
Füzfő kupa május vége
Atom/Paks kupa juniusban
(Kékszalag juli 3.)
Széchenyi juliusban
Kalóz OB juli 24-30
Fertőbajnokság aug 20-22
Szerencsés volna másoknak is itt jelezni a tervezett versenyidőpontokat, hogy a szükséges módositásokat a végleges naptár elkészülte előtt megtehessük!! (Talán majd igy több induló hajó lehet 1-1 versenyünkön.)
#31. Szerző: Ádám - 2009.11.05. 10:03 Előzmény: (#31.) Benő
Benő,

Alapvetően igazad van, de változatlanul úgy tartom, hogy akár szponzorált, akár nem egy kalóz verseny, nem kell jogdíjat fizetni utána (l. 2. pont). Ami nem jelenti azt,hogy pl. egy nagyhajós versenyre nem igaz, amit mondasz.
#31. Szerző: Benő - 2009.11.04. 21:41 Előzmény: (#31.) Ádám
Szerintem is, csak kicsit bánom, hogy ezzel úgy tesszük drágábbá a versenyzést, hogy mi nem nagyon kapunk érte, illetve, hogy ha a rendező nem kérné el a pénzt akkor ráfizetéses lesz a verseny. pl mi van a daruker kupával ahol a sponzor miatt be kell fizetni de nem hiszem hogy milliókat tudna a sponzor fizetni.
Különösen a kistavakat érinti hátrásnyosan, meg a kis klubbokat akik kis létszámú versenyeket tudnak vagy kénytelenek renezni.
számod ki kétnapos kalóz verseny
mondjuk 3 motoros ütemanyaga kb 20 ezer
versenyengedély kb 10 ezer
díjak kb 5-6 ezer
rendező 2 fő 48 ezer
jury 1 fő 24 ezer
motoros vezető 1 fő 24 ezer
az összesen 132 ezer

várahtó résztvevők 20 hajó hajónként 8 ezer bevétel 160.000

szövi díj : 400*40+áfa 20,000

tiszta haszon a klubnak: 8 EZER forint
ha nem jön el csak 15 hajó
akkor 120 bevételből ki kell fizetni 147 ezret vagyis kellene egy sponzor!

Hány jó versenyünk szünt meg? Egis, Mafc, Női bajnokság, a földváriak stb...

A probléma az hogy pl lehetne megint együtt rendezni versenyeket mondjuk az olimpiai hajókkal de akkor ott a rendezőnek a kalóz alapján kell fizetni. illetve nem hiszem hogy 10 munkanap alatt lehet együttműködéseket kialakítani Sparival, The, Byc stb klubbokkal....

Mindegy csak belegondoltam a dologba....[emot7]
#31. Szerző: Ádám - 2009.11.03. 11:46 Előzmény: (#31.) Benő
Hello Benő,

Lehet hogy félreérthető voltam, én nem minősítettem se pro se kontra magát az MVSZ határozatot, csupán a kalózosok szempontjából értékeltem a helyzetet. Van elég vita a Sailing.hu-n, azt hiszem, itt nem feltétlenül szükséges. Úgysincs rálátásom a Szövi tevékenységére. Mindenesetre saját magunk szempontjából hozzuk ki a maximumot, ha lehet.
#31. Szerző: Benő - 2009.11.02. 20:32 Előzmény: (#31.) Ádám
Hello Ádám

szerintem ez elég fura döntés volt, az hogy a sponzorok mire adnak az attól függ, hogy milyen versenyeket rendeznek. Mivel a MVSz-nek nem volt jó ötlete ezért mások meg megvalósították és szereztek spozort, nagyot relatíve sok pénzzel. Ha pl egy Uniqua regatta bevétele hiányzik akkor talán elöbb kellett volna gondolkodni és népszerű az amatőröknek is értelmes versenyeket kitalálni.
Most az áll majd elő, hogy ha egy kis klub szerez némi pénzt a fenmaradáshoz akkor azt elveszi az MVSz, amiért persze névlegesen ad vmit. Például azt hogy fogalma sincs ki miben nyert az gondolom továbbra sem lesz fontos tényező.
Meg az sem hogy pl ha egy VSC nagyságú klubtól mondjuk 100 hajó estén átlag 4 versenyzővel számolva be kell, hogy fizessen 160 ezer forintot, ebből ugye lehetne 2 tanuló op-t venni, ez nem az utánpótlás alapja, kérdem én,,,,

Másik vicc a döntésben hogy eddig arról ment a vita, hogy miért van annyi magyar bajnok. Most lehet 4 hajó közül is bajnokot avatni ha jól értem, persze fizessenek érte.
Nem hogy lenne 5-10 komoly osztály hanem lesz 50 de lesz sok pénz az utánpótlásra.

nyilván nem lesz gond ha 4000 helyett 4500 lesz a nevezés mert mindenki kifizeti, persze a szegényebbek nem így akik amatőrök azok nem mennek versenyzni, ami miatt a klubnak megint csak csökken a bevétele.

kérdés azonban hogy mire fizetünk szövetségi tagdíjat meg klub tagdíjat? mert mostmár mindenért kétszer fogunk fizetni.

Az egészbe az a jó hogy lesz egy érvényes szerződés, amibe szerintem a ptk szerint lehet ködbért is betenni, vagyis ha hibás, nem határidőre elkészülő a megbízott MVSz teljesítése, vagy a közvetített rendező illetve bíró nem megfelelő akkor lehet egy peres eljárásban kártérítést igényelni, főleg ha van sponzor akivel lehet hogy a klubnak is van szerződése.

Szóval a végén mindenki fizet MVsz tag, egyesület, rendező egyesület, de a szolgáltatás nem fog javulni....[emot7]
#31. Szerző: Ádám - 2009.11.02. 09:06 Előzmény: (#31.) Kajári Gábor
Gáborkám kérlek ne tépkedd a pénzt a vízbe inkább add az osztályszövetségnek, ott biztos lehetsz hogy nem fogjuk csak a kalózosokra költeni.

Még komolyabban: többek között azért is nem fogadtam el az elnökségi jelölést, mert nem feltétlenül értettem egyet az ügyek menetével. De: sajnos, a szponzorok által az MVSZ-be bevitt pénz és ezáltal a versenyvitorlázásra és főleg az utánpótlásra (utóbbiaknak adnám az összes bevételt) fordítható összeg drasztikusan csökkent, és nemcsak a gazdasági válság miatt, hanem mert az "amatőr" nagyhajós versenyek (és nem a Tihanykerülő vagy a vegyespáros) nagy számú szponzort szipkáztak el. Egy főkönyvelő csak azt nézi, hogy mennyi ment el sportra és nem azt, hogy azt az MVSZ-nek vagy egy más versenyrendezőnek adták.

Mi, mint kalózosok, a saját bevételeinket a saját szórakozásunkra (értsd: buli, stb.) fordítjuk, mert egyébként te is tudod, hogy nevezési díjból még egy fapados bajnokság (fogadás és komolyabb díjak nélkül) sem finanszírozható. Mások a szponzorokat fejik meg, ha tudják.

Ami a nevezési díjakat illeti: a szabályzatban csak a szövetségi versenyek nevezési díjai voltak meghatározva, azokat a többi rendező némileg birkaszerűen követte, mert lehetett volna többet és kevesebbet is kérni; ez történt az utóbbi két év kalózbajnokságán is. Több nevezési díjból több társadalmi esemény rendezhető, és ezt is tettük, valószínűleg a jövőben is így lesz. A 2010. évi Versenyrendelkezések még nem jöttek ki, de nem tudom elképzelni, hogy a nevezési díjak kötelezőek lesznek, vagy az ott meghatározott alapon szedik a SÁP-ot, már amelyik osztálynál egyáltalán kell fizetni. Kalóznál nem fog kelleni.

Bocs hogy hosszú voltam, ha tovább akarunk beszélgetni, nyissunk új topikot.

Üdv: Ádám
#31. Szerző: Kajári Gábor - 2009.10.30. 17:42 Előzmény: (#31.) Ádám
Ami aggasztó számomra az a 2. sz. határozat "egyhangú igen".
Kénytelen vagyok elfogadni, hogy a vitorlázás is egyre inkább a profi szemlélet felé halad, de hogy pont egy szövetség tegyen keresztbe az amatőr versenyzésnek...Bár megértem, hogy időben kell elfolytani a konkurenciát, még a végén lenne több szövi és talán...na mindegy....
Szívesen fizetnénk a MVSZ-nek hisz a célokkal tudunk azonosulni. Amúgy sem lenne nagy összeg ( most még ) és valószínűleg bőven fedezné a kényszerűségből megemelendő nevezési díj. Emlékeim szerint a régebbi verseny rendelkezések 11.1-es pontja idáig ajánlott volt, 2009-ben már előírás, remélem nem miattunk-miattam lett ez a változtatás.
És lassan már a jogi osztálynak kell megfogalmaznia egy verseny kiírást is.
Néha nem is értem miért miért rendeznek még versenyeket, inkább leülnénk a Balaton partjára aztán tépkednénk bele a pénzt a vízbe legalább egy gondal kevesebb lenne nyáron.
#31. Szerző: Ádám - 2009.10.30. 11:30 Előzmény: (#31.) Kajári Gábor
Gábor ne izgasd magadat, a kalóz valószínűleg már január 1-től az EUROSAF által elismert osztály lesz, így fizetni nem kell majd az MVSZ-nek. Azért nem írtam erről még bővebben, mert a dolog ugyan sínen van, de még nincs végleges magállapodás. Mindenesetre a versenynaptár megállapodásoknál így számíthattok.

A végén még: "Der Pirat wird olympisch" (Ez Frank Schönfeldt egyik dala volt
#31. Szerző: Kajári Gábor - 2009.10.30. 08:07
Aki 2010-ben bajnokságot, vagy versenyt kíván rendezni:
http://www.hunsail.hu/hirek/elnoksegi-hatarozatok/2009-10-27-i-hatarozatok/

á, inkább mégsem írom ide a véleményemet:(
« Vissza a témákhoz
 • SBGK Szabadalmi és Ügyvédi Irodák
 • FESTINA
 • VM Sails
 • UT-Expert
 • GlobeNet Zrt.
 • Jammertal Borbirtok
 • GanzHydro Kft.
 • Expert Társaságok Miskolc
 • fps webügynökség
 • microware Hungary Kft.
 • Fiktív Pub
 • Zappa Caffe
 • Fertő tavi Vitorlázó Egyesület
 • SAILING.HU
 • Plasticor
 • Caffe Burning
 • www.asevsc.hu
 • Acer webáruház
 • Hirschler Glas Kft.
 • Balatonfüredi Yacht Club
 • ISH Informatika Kft.